Αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη, στο θηλασμό & στην εμμηνόπαυση

Επιτρέπεται η αποτρίχωση με LASER ή θερμόλυση στην  εγκυμοσύνη, στο θηλασμό και στην εμμηνόπαυση;
WOMAN SKIN 1

“Η ΔΕΡΜΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ είναι δίπλα στις γυναίκες κάθε ηλικίας σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής τους!”

- ΔΡ. ΕΦΗ Π. ΜΑΡΚΟΥ

Η LASER αποτρίχωση επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη & στο θηλασμό!

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης παρατηρείται πιο πυκνή και δυναμωμένη τριχοφυΐα, λόγω αύξησης της αναγενούς φάσης στον κύκλο ζωής της τρίχας. Το μήκος κύματος φωτός του LASER (συνηθέστερα ο Αλεξανρίτης στα 755nm και τα διοδικά LASER στα 800-810nm δεν επαρκούν στο να διεισδύσουν βαθιά σε όλα τα επίπεδα του δέρματος, μόλις στα 2/3 του συνολικού πάχους του δέρματος. Ως εκ τούτου, δεν επηρεάζουν βαθύτερες ανατομικές δομές όπως τον θυρεοειδή αδένα, τους λεμφαδένες του σώματος, τις οωθήκες ή τις σάλπιγγες και τη μήτρα. Επομένως, τα LASER αποτρίχωσης δεν είναι επιβλαβή για το έμβρυο. Η δράση των LASER είναι μόνο τοπική στο σημείο εφαρμογής και δεν αλλάζει την ποιότητα ή τη σύνθεση του γάλατος στη διάρκεια του θηλασμού. Μελέτες που ασχολήθηκαν με την αποτρίχωση LASER και την εγκυμοσύνη δεν μπόρεσαν να αποδείξουν κάποια επικινδυνότητα κατά την κύηση. Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη  κάνουν μερικές φορές την αποτρίχωση λιγότερο αποτελεσματική. 

 

Η LASER αποτρίχωση ενδείκνυται στην εμμηνόπαυση!

Στις γυναίκες η εμμηνόπαυση είναι μια αιτία αυξημένης τριχοφυΐας, καθώς παύει η επήρεια των οιστρογόνων. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στο πρόσωπο, με τις χαρακτηριστικές έγχρωμες και λευκές τρίχες στο πηγούνι και στο άνω χείλος. Οι τεχνολογίες μας επιτρέπουν την ασφαλή και ριζική απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας για κάθε χρώμα τρίχας (από τη λευκή μέχρι τις μαύρες) και κάθε απόχρωση επιδερμίδας (από την πιο ανοιχτόχρωμη ως την πλέον σκουρόχρωμη) όλο το χρόνο και το καλοκαίρι! 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Δρ. Μάρκου και η ομάδα της, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον τύπο LASER που ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 Σάββατο: 09:00 – 16:00

E-MAIL

info@dermatologia.com.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

2651038040
6907901180

Translate »