Ουλές & σημάδια

Ουλές & σημάδια

Οι ουλές οφείλονται σε ατελή επούλωση ή σε διαταραχή των μηχανισμών επούλωσης τους δέρματος. Οι ουλές ταξινομούνται σε ατροφικές, μετεγκαυματικές-ρικνωτικές, υπερτροφικές, χηλοειδή, ενώ ειδική κατηγορία αποτελούν οι ουλές ακμής. Η μη έγκαιρη και κατάλληλη αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής οδηγεί σε ουλές, Οι υπερτροφικές ουλές είναι συχνά δύσμορφες, ωστόσο δεν υπερβαίνουν τα όρια της αρχικής βλάβης π.χ. χειρουργικής τομής. Τα χηλοειδή είναι έντονα δύσμορφες ουλές, οι οποίες ξεχειλίζουν από τα όρια της αρχικής βλάβης π.χ. δερματοστιξίας (τατουάζ), χειρουργικής τομής.

Ήξερες ότι…

 • Η εγκαίρη αντιμετώπιση των ουλών οδηγεί σε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Μια ουλή μετά από π.χ. χειρουργείο δεν επουλώνει το ίδιο καλά σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους σε σύγκριση με νεότερους.

Οι θεραπευτικές επιλογές διαφέρουν βάσει του τύπου και μεγέθους της ουλής, της θέσης εντόπισης, της συνολικής υγείας του ασθενούς. Η Δρ Έφη Π.Μάρκου διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στη Δερματοχειρουργική αποκατάσταση ουλών & στις LASERθεραπείες ουλών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ DERMA ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ:

 • Τοπική αγωγή με ειδικές γαληνικές κρέμες, χρήση τοπικών σκευασμάτων, χρήση φύλλων σιλικόνης και αναπλαστικών παραγόντων.
 • Ενδοβλαβική έγχυση φαρμάκων.
 • Κρυοχειρουργική υπερτροφικών ουλών.
 • Χημικά peelings: ανάλογα με την έκταση και τον τύπο των ουλών γίνεται εφαρμογή διαφορετικών συγκεντρώσεων στο υγιές και στο ατροφικό ή υπερτροφικό δέρμα που φέρει τις ουλές. Χρησιμοποιούνται από ήπια έως τα πλέον δυνατά χημικά peelings. Ο χρόνος επούλωσης εξαρτάται από την ισχύ του χημικού peeling, τον τύπο της ουλής, την ηλικία του ασθενούς κοκ.
 • Αντιμετώπιση με χρήση εξελιγμένων LASER: Ablative CO2, Erbium, Fractional CO2, IPL Lumenis, Pulse Dye Laser, Nd:YAG long pulse, Q-switch LASER μεμονωμένα ή σε συνδυαστική θεραπεία ταυτόχρονα σε 1 συνεδρία για βέλτιστη αποτελεσματικότητα με ταυτόχρονη δράση ενάντια στις δυσχρωμίες των ουλών, την ερυθρότητα, τα ατροφικά και υπερτροφικά τους στοιχεία.
 • Χειρουργική αποκατάσταση με προηγμένες τεχνικές εκτομής ουλών, υποσκαφή (subcision), μικρο-χειρουργική.
 • Σύστημα eMatrixRF: Πρόκειται για Fractional Ραδιοσυχνότητες υψηλής τεχνολογίας με F.D.A. έγκριση για δερματολογική χρήση. Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδους είναι η υψηλή αποτελεσματικότητα με τον ελάχιστο τραυματισμό της επιδερμίδας (fractionalmodule), ενώ όλη η ενέργεια εισχωρεί στο μεσόδερμα (χόριο). Η ενέργεια αυτή “γεμίζει τις μπαταρίες“ των κουρασμένων ιστιοκυττάρων και επάγει τη διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου. Αποτέλεσμα της μεθόδου είναι η ταχεία επούλωση. Εφαρμόζεται όλο τον χρόνο σε κάθε φωτότυπο!
 • Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT
 • Φωτοθεραπεία μονοχρωματικού φωτός ή συνδυασμών χρωμάτων LED –τεχνολογία LowLevelLASERTherapy.: Το μπλε φως των LED σκοτώνει τα βακτηρίδια που προκαλούν την ακμή, το ιώδες και κόκκινοφως επάγει την επούλωση σε ατροφικές ουλές, το κίτρινο και πράσινο φως μειώνουν τη φλεγμονή στο δέρμα. Βελτιώνουν και την κλινική εικόνα της ακμής εντελώς ανώδυνα και χωρίς να προκαλέσουν κανέναν ερεθισμό στο δέρμα.
 • Χρήση Υαλουρονικού Οξέος για αποκατάσταση του διαβρωμένου δέρματος ως γέμισμα των ουλών (Fillers).

Συνδυασμός θεραπειών!

η εξατομίκευση αποτελεί την καλύτερη στρατηγική προσέγγιση για κάθε ουλή χωριστά ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο.

Γιατί σε εμάς…

 • Στη Δερματολογική κλινική DERMA Ιωαννίνων σας ενημερώνουμε με ασφάλεια, κρατάμε ιστορικό αρχείο για αστοχία υλικού και χρησιμοποιούμε τα ποιοτικότερα προϊόντα για εσάς.
 • Σε μας θα βρείτε τις κορυφαίες εταιρείες με F.D.A. έγκριση: Teosyal RHA by Teoxane, Juvederm by Allergan, Restylane κτλ.
 • Προσφέρουμε την κορυφαία ποιότητα υλικών σε προσιτές τιμές – value for money!
 • Η κλινική μας είναι εξειδικευμένη στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου επιμένει στο φυσικό αποτέλεσμα και στη διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου.
 • Η κλινική μας είναι πιστοποιημένη για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV).
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

* Με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα δεν εμφανίζουμε τα πραγματικά μας περιστατικά χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών μας. Τηρούμε αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης της ιατρικής πληροφορίας

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »