ΒΙΟΨΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Βιοψία Δέρματος

 

Με τη βιοψία δέρματος συλλέγουμε κύτταρα ή δείγματα δέρματος χωρίς να τραυματίσουμε υποκείμενες δομές του σώματός μας. Το δείγμα που λαμβάνεται με τη βιοψία δέρματος εξετάζεται για να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική σας κατάσταση. Ένας Δερματολόγος χρησιμοποιεί μια βιοψία δέρματος για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό ορισμένων ασθενειών.

 

Βασικοί λόγοι για τους οποίους γίνεται μια βιοψία δέρματος:

 

Η βιοψία δέρματος χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό συγκεκριμένων παθήσεων, όταν χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία πέρα από το ιστορικό, την κλινική εικόνα και τις αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση μιας βλάβης του δέρματος.

Μια βιοψία δέρματος μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διάγνωση ή για να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του δέρματος όπως οι εξής:

 

 • Ακτινική υπερκεράτωση
 • Πομφολυγώδη νοσήματα
 • Φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος
 • Καρκίνοι του δέρματος
 • Λοιμώξεις του δέρματος
 • Δερματικά θηλώματα
 • Ύποπτους σπίλους ή άλλες μάζες
 • Κονδυλώματα

 

Διαδικασία:

 

Ανάλογα με την περιοχή του δέρματος στην οποία θα γίνει η βιοψία μπορεί να σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τα ρούχα σας και να φορέσετε ειδική ρόμπα χειρουργείου. Στη συνέχεια θα αποστειρωθεί η περιοχή στην οποία θα διενεργηθεί η βιοψία. Ακολούθως, με τη βοήθεια ενός αποστειρωμένου μαρκαδόρου ή στυλό σημειώνονται τα όρια της περιοχής που θα γίνει η βιοψία. Μετά από αυτό, γίνεται έγχυση τοπικού αναισθητικού, με τη χρήση σύριγγας με ειδική λεπτή βελόνα, στην περιοχή όπου θα διενεργηθεί η βιοψία, οπότε και δεν θα νιώθετε πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της βιοψίας.

Η διαδικασία λήψης βιοψίας δέρματος συνήθως διαρκεί περίπου 15 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προετοιμασίας, τον καθαρισμό του τραύματος καθώς και τη χορήγηση οδηγιών για τη φροντίδα στο σπίτι.

Γιατί σε εμάς…

 • Στο Δερματολογικό Ιατρείο DERMA Ιωαννίνων σας ενημερώνουμε με ασφάλεια, κρατάμε ιστορικό αρχείο για αστοχία υλικού και χρησιμοποιούμε τα ποιοτικότερα προϊόντα για εσάς.
 • Σε μας θα βρείτε τις κορυφαίες εταιρείες με F.D.A. έγκριση: Teosyal RHA by Teoxane, Juvederm by Allergan, Restylane κτλ.
 • Προσφέρουμε την κορυφαία ποιότητα υλικών σε προσιτές τιμές – value for money!
 • Το Ιατρείο μας είναι εξειδικευμένο στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου επιμένει στο φυσικό αποτέλεσμα και στη διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου.
 • Το Ιατρείο μας είναι πιστοποιημένο για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV).
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

* Με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα δεν εμφανίζουμε τα πραγματικά μας περιστατικά χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών μας. Τηρούμε αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης της ιατρικής πληροφορίας

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »