ΠΟΤΕ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ‘’ΕΛΙΑ’’;

Αρχική » ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ » F.A.Q. » ΠΟΤΕ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ‘’ΕΛΙΑ’’;

Πότε αφαιρείται μια “ελιά”;

 

Συνήθως είναι οι μέρες της θερινής ραστώνης και της υψηλής ηλιοφάνειας, οι μέρες που στις παραλίες θα ανακαλύψουμε στους δικούς μας ανθρώπου μια ή περισσότερες ‘’ελιές’’ στο δέρμα.

 

Πότε λοιπόν θα ανησυχήσουμε;

 

Σε  κάθε αλλαγή στη μορφολογία ενός υπάρχοντος σπίλου (χρώμα, σχήμα, μέγεθος), αλλά και στην εμφάνιση ενός νέου σπίλου στο δέρμα, ειδικά όταν είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 

Περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος έχουν οι άνθρωποι με:

 

 • Ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία
 • Συχνή και ανεξέλεγκτη χρήση solarium
 • Γενετική προδιάθεση (ιστορικό καρκίνου δέρματος ατομικό ή οικογενειακό)
 • Ανοιχτόχρωμο δέρμα
 • Μεγάλο αριθμό σπίλων, ιδίως άτυπων >100
 • Ανοσοκαταστολή

Θεραπεία:

 

Η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική αφαίρεση κάθε ύποπτου σπίλου σε όρια ασφαλείας και η ιστολογική του εξέταση (βιοψία). Είναι προτιμότερο να αφαιρεθεί ένας ύποπτος σπίλος και ας αποδειχθεί ότι δεν ήταν μελάνωμα. Κάθε άλλη θεραπεία ενός σπίλου απαγορεύεται (κρυοπηξία, διαθερμοπηξία, laser, απόξεση, χημική καυτηρίαση).

Χωρίς βιοψία δε γνωρίζουμε εάν ο σπίλος ήταν καλοήθης (ακίνδυνος) ή μελάνωμα. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν έγινε ολική αφαίρεση. Προσοχή λοιπόν!

Ο Δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός για να ελέγξει τους σπίλους με σύγχρονες μεθόδους δερματοσκόπησης και ψηφιακής χαρτογράφησης. Η τεχνολογία δεν έχει μπορεσει μέχρι να σήμερα να αντικαταστήσει την κλινική εμπειρία του Δερματολόγου. Η αφαίρεση ενός σπίλου απαιτεί ιατρικές δεξιότητες Δερματοχειρουργικής και οργανωμένο Χειρουργείο Ημέρας, σαν αυτό που διαθέτουμε στο DERMA Ιωαννίνων.

Γιατί σε εμάς…

 • Στο Δερματολογικό Ιατρείο DERMA Ιωαννίνων σας ενημερώνουμε με ασφάλεια, κρατάμε ιστορικό αρχείο για αστοχία υλικού και χρησιμοποιούμε τα ποιοτικότερα προϊόντα για εσάς.
 • Σε μας θα βρείτε τις κορυφαίες εταιρείες με F.D.A. έγκριση: Teosyal RHA by Teoxane, Juvederm by Allergan, Restylane κτλ.
 • Προσφέρουμε την κορυφαία ποιότητα υλικών σε προσιτές τιμές – value for money!
 • Το Ιατρείο μας είναι εξειδικευμένο στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου επιμένει στο φυσικό αποτέλεσμα και στη διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου.
 • Το Ιατρείο μας είναι πιστοποιημένο για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV).
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

* Με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα δεν εμφανίζουμε τα πραγματικά μας περιστατικά χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών μας. Τηρούμε αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης της ιατρικής πληροφορίας

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »