ΙΑΤΡΟΣ

Αρχική » ΙΑΤΡΟΣ

Δερματολόγος-Αφροδισιόλογος Δρ. Έφη Π.Μάρκου

Η Δερματολόγος-Αφροδισιόλογος Δρ Έφη Π. Μάρκου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις). Υπηρέτησε ως αγροτική γιατρός στο Κ.Υ. Καλπακίου Ν. Ιωαννίνων και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στα Δημόσια Νοσοκομεία της Σουηδίας Όρεμπρο και Κάρλσταντ (Örebro University Hospital, Karlstad Central Hospital) , αποκτώντας την Ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας.

Από το 2007 έχει αντιμετωπίσει δεκάδες χιλιάδες δερματολογικά περιστατικά, με έμφαση στην Kλινική Δερματολογία ενηλίκων και παίδων , τη Δερματοχειρουργική , τις Δερματικές Αλλεργίες και τιςΑυτοάνοσες Δερματοπάθειες , την Αισθητική Δερματολογία και τα LASER . Έχει επιμεληθεί μεταφράσεις ιατρικών βιβλίων στο αντικείμενο της Δερματολογίας – Aφροδισιολογίας και συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο σε διεθνή δερματολογικά συνέδρια.

Σημαντικό σταθμό στην καρίερα της αποτέλεσε η περίοδος κατά την οποία εργάστηκε ως Επιμελήτρια Δερματολόγος στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Στοκχόλμη Σουηδίας . Ειδικότερα, δραστηριοποιήθηκε στο τμήμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής και Δερματολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα (Karolinska Institutet), υπό τη διεύθυνση της διεθνούς φήμης Καθηγήτριας Δερματολογίας Carola Lidén, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Περιβαλλοντική Δερματολογία και στις Αλλεργίες του Δέρματος.

Από το 2011 και μετά η γιατρός Έφη Π.Μάρκου εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα στη Νορβηγία, προσφέροντας υπηρεσίες Κλινικής, αλλά και Αισθητικής Δερματολογίας. Διηύθυνε για πολλά χρόνια την Κλινική Νορσκ Λεγκεσέντερ (Norsk Legesenter), στο Όσλο Νορβηγίας ενώ διετέλεσε και Διευθύντρια στο Δερματολογικό Τμήμα του ιδιωτικού Νοσοκομείου Βόλβατ (Volvat Fredrikstad) της Νορβηγίας.

To 2015 ίδρυσε το Δερματολογικό Κέντρο DERMA-PhotobiologyLab στα Ιωάννινα. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο πρότυπο Δερματολογικό Κέντρο με εξοπλισμό αιχμής και σκανδιναβική οργάνωση, το οποίο παρέχει εξατομικευμένες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Αισθητικής Δερματολογίας.

Η γιατρός από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης του ιδιωτικού νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» , στην Αθήνα.

 

Στα ειδικότερα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος της ιατρού Έφης Μάρκου συγκαταλέγονται:

 • H Περιβαλλοντική Δερματολογία, η Ψωρίαση & τα Εκζέματα, η Κλινική Φωτοβιολογία & οι LASER Εφαρμογές, η Αισθητική Δερματολογία, οι παθήσεις ονύχων και τριχωτού, η Κλινική Λοιμωξιολογία.
 • Δερματολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Örebro -University Hospital Σουηδίας.
 • Δερματολογική Κλινική Karlstad Central Hospital Σουηδίας
 • Πλαστική Χειρουργική Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Örebro -University Hospital Σουηδίας.
 • Λοιμωξιολογική Κλινική Karlstad Central Hospital Σουηδίας
 • ΩΡΛ Κλινική Karlstad Central Hospital Σουηδίας
 • Παθολογικές Κλινικές (Ενδοκρινολογική, Αιματολογική, Πνευμονολογική-Αλλεργιολογική) Karlstad Central Hospital Σουηδίας
 • Παθολογική, Χειρουργική και Καρδιολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

 • Eυρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας Αφροδισιολογίας: EADV
 • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δερματίτιδας εξ Επαφής: ESCD
 • Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας Αφροδισιολογίας EΔΑΕ
 • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος: ΕΛ.Ε.ΜΕΛ
 • Ιατρικός Σύλλογος Νορβηγίας: NLF
 • Σύλλογος Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων Νορβηγίας: NFDV

Διακρίσεις & Βραβεία

Εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Δερματολογία και τις Αλλεργίες εξ Επαφής Karolinska Institute, ΙΜΜ/Dep.- Occupational Dermatology, Στοκχόλμη Σουηδία (2011)

‘‘Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας’’ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009-2010)

Υποτροφία από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG-IΙ (2000), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια, με ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »