Ευαίσθητο δέρμα

Ευαίσθητο δέρμα

 

Μήπως το δέρμα σας αντιδρά πιο έντονα, εκεί που

θα προτιμούσατε να μην είχε αυτό συμβεί; 

 

 

Το ευαίσθητο δέρμα από τη φύση του είναι λεπτό, πιο ανοιχτόχρωμο, συχνά ξηρό ή μικτό. Υπάρχει συχνά μια δομική διαταραχή στη λειτουργία του δερμοεπιδερμιδικού φραγμού. Απολεπίζεται και κοκκινίζει εύκολα λόγω ευρυαγγειών (σπασμένων αγγείων).  Αποτέλεσμα είναι το δέρμα να μην ανέχεται όλα τα καλλυντικά προϊόντα. Συχνά δε, υποφέρει από δερματολογικές παθήσεις (σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ροδόχρου νόσο, ακμή, ατοπική δερματίτιδα).

Το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο εύκολο να εκδηλώσει δυσανεξίες, ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Συχνά, η χρήση των λάθος καλλυντικών προϊόντων ή φαρμάκων επιδεινώνει την ευαισθησία και τα κλινικά συμπτώματα. Το περιστασιακά ευαίσθητο δέρμα μπορεί να οφείλεται σε μία δερματοπάθεια, όπως η Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα ή η Ροδόχρους Νόσος, η Ατοπική Δερματίτιδα κτλ.

 

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πρέπει να διαχωρίσουμε το ευαίσθητο δέρμα από το ευαισθητοποιημένο δέρμα (δηλαδή την Αλλεργική Δερματίτιδα εξ Επαφής και την Κνίδωση εξ Επαφής). Οι Επιδερμιδικές Δοκιμασίες (Patch Tests) μας επιτρέπουν να αποκλείσουμε την Αλλεργική Δερματίτιδα εξ Επαφής.

 

Θεραπεία…

Εξατομικευμένα, με την κατάλληλη επιλογή δερμοκαλλυντικών και τη βοήθεια των σύγχρονων ιατρικών τεχνολογιών μπορούμε να ανακουφίσουμε άμεσα από τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος και να επαναφέρουμε στη φυσιολογική της λειτουργία την επιδερμίδα σας!

 

Δερμοανάλυση VISIA…

H επιστημονική δερμοανάλυση VISIA μας επιτρέπει να διαγνώσουμε έγκαιρα το ευαίσθητο δέρμα, να εστιάσουμε στο  πού βρίσκεται πρόβλημα και να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα της θεραπείας μας. Στο Δερματολογικό μας Ιατρείο γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »