Θεραπεία Δερματικού Καρκίνου

Αρχική » Κλινική Δερματολογία » ΑΝΔΡΑΣ » Καρκίνος Δέρματος » Θεραπεία Δερματικού Καρκίνου

Θεραπεία δερματικού καρκίνου

Όλων των ειδών οι θεραπείες για την αντιμετώπιση του Δερματικού Καρκίνου σε αρχικά στάδια γίνονται στο ιατρείο μας, με χρήση του πλέον σύγχρονου τεχνολογικά ιατρικού εξοπλισμού. Διαθέτουμε Χειρουργείο Ημέρας  με δυνατότητα να γίνονται όλες οι μικροεπεμβάσεις με χρήση τοπικής αναισθησίας. Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι Δερματοχειρουργός με εκπαίδευση στην Πλαστική Χειρουργική – Δερματοχειρουργική (University Hospital of Orebro, Sweden). H γιατρός έχει πλήρως ειδικευθεί σε Νοσοκομεία της Σουηδίας, όπου η ειδικότητα της Δερματολογίας περιλαμβάνει και τον κλάδο της Δερματοχειρουργικής.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ:

ΚΡΥΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Με τη χρήση υγρού αζώτου ψύχουμε τα επιφανειακά Ακανθοκυτταρικά και Βασικοκυτταρικά Καρκινώματα, ο όγκος νεκρώνει και στη συνέχεια το δέρμα αυτοεπουλώνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Η κρυοχειρουργική αποτελεί, μία οικονομική, και εύκολη στην διαχείριση αντιμετώπιση και είναι θεραπεία εκλογής σε ασθενείς με αιμορραγικές διαταραχές ή δυσανεξία στην αναισθησία. Όμως ποσοστιαία είναι λιγότερο επιτυχής θεραπεία σε σύγκριση με τις άλλες χειρουργικές μεθόδους σε διηθητικούς δερματικούς καρκίνους.Δε χρησιμοποιείται σε Σπίλους και στο Μελάνωμα.

 

ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (PDT)

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για νεότερους ασθενείς καθώς έχει τέλειο κοσμητικό αποτέλεσμα. Επίσης οι ασθενείς με πολλαπλές βλάβες τύπου επιφανειακών Ακανθοκυτταρικών και Βασικοκυτταρικών Καρκίνων μπορούν σε 2 συνεδρίες να απαλλαγούν ταυτόχρονα και ανώδυνα. Ένας φωτοευαίσθητος παράγοντας όπως το τοπικό 5-αμινολεβουλινικό οξύ (5-ALA), εφαρμόζεται τοπικά για 3 ώρες και στη συνέχεια η περιοχή «φωτοβολείται» από λέιζερ χαμηλής ισχύς (Low Laser Devices LED Light Therapy). Επιλεκτικά, η μέθοδος αυτή καταστρέφει τα δερματικά καρκινώματα (BCC,SCC) ενώ συγχρόνως προκαλεί μηδαμινή βλάβη στον περιβάλλοντα υγιή ιστό. H Δρ Έφη Μάρκου  έφερε την πρωτοπόρο αυτή θεραπεία στο DERMA Ιωαννίνων, ενώ διαθέτει κλινική εμπειρία από το 2007 στη Σουηδία και στη Νορβηγία με περισσότερα από 2000 περιστατικά.

 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ

Κλασσική αφαίρεση με νυστέρι για να αφαιρεθεί ολόκληρο ο όγκος μαζί με όρια υγιούς δέρματος. Στη συνέχεια το δέρμα γύρω από το χειρουργικό πεδίο κλείνει με ράμματα και ο ιστός ο οποίος αφαιρείται στέλνεται στο εργαστήριο για μικροσκοπική εξέταση.

 

ΑΠΟΞΕΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΥΤΗΡΙΑΣΗ (ΔΙΑΘΕΡΜΟΠΗΞΙΑ)

Χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία, αφαιρείται  ο όγκος ξύνοντας το με την βοήθεια ενός ξέστρου (μυτερό, στρογγυλού σχήματος εργαλείο). Η θερμότητα που παράγεται με την βοήθεια μιας βελόνας διαθερμοπηξίας, καταστρέφει τα υπολείμματα του όγκου και ελέγχει την αιμορραγία. Η τεχνική αυτή μπορεί να επιτύχει ποσοστά ίασης που φθάνουν αυτά της χειρουργικής αφαίρεσης, μπορεί όμως να μην είναι τόσο χρήσιμη σε επιθετικά Ακανθοκυτταρικά και Βασικοκυτταρικά Καρκινώματα (BCC)ή σε αυτά που βρίσκονται σε σημείο υψηλής επικινδυνότητας. Δεν εφαρμόζεται στο Μελάνωμα.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η 5 – φλουορουρακίλη (fluorouracil 5-FU) και η ιμικιμόδη (imiquimod) είναι εγκεκριμένα και τα δύο από τον Οργανισμό φαρμάκων των Η.ΠΑ (F.D.A), για την αντιμετώπιση των Ακτινικών Υπερκερατώσεων καθώς και επιφανειακών Ακανθοκυτταρικών και Βασικοκυτταρικών Καρκινωμάτων (BCC). Το φάρμακο Ιmiquimod ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με σκοπό να παράγει ιντερφερόνη (interferon), ένα χημικό το οποίο επιτίθεται σε καρκινικά και προκαρκινικά κύτταρα. Τα φάρμακα αυτά καλύπτονται από το ΕΟΠΠΥ και συνταγογραφούνται με μικρή ή καθόλου συμμετοχή από τη Δερματολόγο Δρ Έφη Μάρκου.

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »