Τύλοι - κάλοι και σκληρύνσεις

Αρχική » Κλινική Δερματολογία » ΠΟΔΟΛΟΓΙΑ » Τύλοι – κάλοι και σκληρύνσεις

Οι τύλοι – κάλοι ή αλλιώς  σκληρύνσεις  δημιουργούνται από διάφορες καταστάσεις όπως:

 • Κληρονομικούς παράγοντες.
 • Παθολογικές παθήσεις (κερατοδερμία, αρθρίτιδες, ορμονικές διαταραχές κ.ά.)
 • Τραυματισμοί
 • Υπέρμετρη ορθοστατική εργασία και κυρίως από μη κατάλληλα υποδήματα όπως  γόβες με ψηλά τακούνια, στενά ή κακής κατασκευής υποδήματα, με εσωτερικές ραφές ή εξογκώματα, που δεν εφαρμόζουν ανατομικά στο πόδι.

 

Στάδιο 1: δημιουργία κάλου

Η συνεχής μηχανική και όχι μόνο καταπόνηση των πόδων οδηγεί σε υπεραιμία, αντιδραστική πάχυνση της επιδερμίδας και δημιουργία του τύλου – κάλου.

 

Στάδιο 2: εξέλιξη του κάλου

Η πάχυνση επεκτείνεται  εις βάθος. Εξωτερικά  ενώ ο τύλος είναι παχύς και συμπαγής,  εσωτερικά αποτελείται από ένα πυρήνα σε σχήμα κώνου με ζελατινοειδή υφή.

Στάδιο 3: ανάπτυξη του κάλου

Καθώς το μέγεθος του κάλου αυξάνεται, η άκρη του κάλου ασκεί πίεση στις νευρικές απολήξεις του δέρματος.  Αυτή είναι η αιτία του πόνου.

 

Στάδιο 4: αντιμετώπιση – αφαίρεση

Οι κάλοι είναι προσωρινές καταστάσεις, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο σύντομα τις αντιμετωπίσετε τόσο καλύτερη ποιότητα ζωής θα έχετε. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο βήμα στην αντιμετώπιση και συνέπεια της μείωσης των υψηλών μηχανικών πιέσεων που δέχεται το πόδι. Μπορεί να επιλέξετε να καθυστερήσετε την αντιμετώπισή του  μέχρι να γίνει έντονος ο πόνος, ωστόσο αυτό είναι λάθος. Η καθυστέρηση στη θεραπεία θα αυξήσει το χρόνο αποθεραπείας και πιθανόν τις συνεδρίες που θα απαιτηθούν.

Σε ένα διαβητικό ασθενή, ο κάλος  αποτελεί “σήμα κινδύνου” για τη δημιουργία περισσότερων και σοβαρότερων επιπλοκών. Έτσι  ο ασθενής  με πρόβλημα διαβήτη κατατάσσεται στην κατηγορία  ασθενών “υψηλού κινδύνου”.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΕΡΜΟΑΝΑΛΥΣΗ VISIA

Βάσει των δικών σας αναγκών και του τρόπου ζωής σας η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Δρ Έφη Π.Μάρκου θα ορίσει τον συνδυασμό των θεραπειών, εξασφαλίζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα στις λιγότερες συνεδρίες.

 

Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία, είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και συνέδρια, παρακολουθόντας τις διεθνείς εξελίξεις.

Γιατί σε εμάς…

 • Στο Δερματολογικό Ιατρείο DERMA Ιωαννίνων σας ενημερώνουμε με ασφάλεια, κρατάμε ιστορικό αρχείο για αστοχία υλικού και χρησιμοποιούμε τα ποιοτικότερα προϊόντα για εσάς.
 • Σε μας θα βρείτε τις κορυφαίες εταιρείες με F.D.A. έγκριση: Teosyal RHA by Teoxane, Juvederm by Allergan, Restylane κτλ.
 • Προσφέρουμε την κορυφαία ποιότητα υλικών σε προσιτές τιμές – value for money!
 • Το Ιατρείο μας είναι εξειδικευμένο στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου επιμένει στο φυσικό αποτέλεσμα και στη διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου.
 • Το Ιατρείο μας είναι πιστοποιημένο για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV).
 • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

* Με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα δεν εμφανίζουμε τα πραγματικά μας περιστατικά χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών μας. Τηρούμε αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης της ιατρικής πληροφορίας

 ΠΟΝΟΣ: ήπιες εώς ανώδυνες

 

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ : ανάλογα με την θεραπεία

 

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ: 365 ημέρες/ όλοι οι τύποι δέρματος/ άνδρες και γυναίκες

 

 ΆΣΚΗΣΗ: κανένας περιορισμός

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »