Χαρτογράφηση σπίλων

Αρχική » Κλινική Δερματολογία » Χαρτογράφηση σπίλων

Συστηµατική παρακολούθηση µέσω χαρτογράφησης σπίλων με FotoFinder dermoscope dynamic!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χαρτογράφησης των σπίλων;

Η συστηµατική παρακολούθηση µέσω της χαρτογράφησης των σπίλων αποτελεί το καλύτερο µέσο πρόληψης για τον καρκίνο του δέρµατος. Οι επικίνδυνοι καθώς και οι νεοεμφανιζόμενοι σπίλοι (ελιές) εντοπίζονται εγκαίρως. Μπορούμε να εντοπίσουμε την παραμικρή διαφορά στην δόγη των σπίλων και να κάνουμε διαχρονικές συγκρίσεις. Οι δερµατικοί έλεγχοι είναι εντελώς ανώδυνοι και  βοηθούν στην αποφυγή ανούσιων αφαιρέσεων ακίνδυνων σπίλων.

 

Γιατί έχει σημασία να γίνεται η χαρτογράφηση σπίλων από έμπειρο Δερματολόγο;

  • Όσο και αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, ακόμα και αν μιλούμε για τηλεϊατρική ακόμα και σήμερα η κλινική εικόνα και η προσωπική επαφή με τον γιατρό δεν μπορεί να αντικατασταθεί.
  • Η δερματοσκόπηση χρειάζεται εμπειρία, μακροχρόνια και επίπονη εκπαίδευση στα πλαίσια της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας
  • Είναι πολύ εύκολο να αγοράσει κανείς ένα μηχάνημα, όσο ακριβό και αν είναι και να υπόσχεται έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Όμως η κλινική μου εμπειρία, έχοντας διαγνώσει και χειρουργήσει περισσότερα από 100 μελανώματα, είναι διαφορετική. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή του ιατρείου και του γιατρού σας.

Τι είναι το σύστημα χαρτογράφησης σπίλων FotoFinder dermoscope dynamic;

Είναι το πλέον σύγχρονο μηχάνημα χαρτογράφησης σπίλων και βασικό εργαλείο στη σωστή παρακολούθηση των ασθενών με πολλαπλούς κυρίους σπίλους και κληρονομικότητα για μελάνωμα. Το ίδιο το μηχάνημα ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ! Πολλοί γιατροί μπορεί να έχουν ένα σύστημα χαρτογράφησης σπίλων, ωστόσο η κλινική εμπειρία και η σωστή εκπαίδευση θέτουν τη διάγνωση.
Η κλινική εικόνα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση κάθε μεμονωμένης ελιάς στην επισκόπηση του σώματος. Εκτός αυτού, οι κλινικές εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση δερματικών παθήσεων κάθε είδους. Η τοποθέτηση των εικόνων σε κάθε σημείο γίνεται μέσω της επιλογής του αντίστοιχου τμήματος στον ασθενή. Με το dermoscope dynamic η λήψη και η αποθήκευση των εικόνων γίνεται εύκολα στο γράφημα του ασθενούς με ένα μόνο κλικ. Οι δερματοσκοπικές εικόνες συνδέονται με τα αντίστοιχα σημάδια στην κλινική εικόνα, κάτι που καθιστά την αναγνώριση και την παρακολούθηση των βλαβών εύκολη και αποτελεσματική. Στο Smart-Gallery, το λογισμικό σας δείχνει πάντα την κλινική εικόνα και τις αντίστοιχες δερματοσκοπικές εικόνες.
Οι ύποπτες βλάβες που θα πρέπει να εξεταστούν με μικροσκόπιο επισημαίνονται στην κλινική εικόνα. Μετέπειτα γίνεται αυτόματη σύνδεση των δερματοσκοπικών εικόνων με αυτά τα σημάδια. Επομένως, εξασφαλίζεται ότι θα βρίσκεται πάντα η σωστή βλάβη κατά τη διεξαγωγή μιας εξέτασης παρακολούθησης.
Με την κάμερα medicam το λογισμικό dermoscope dynamic επιτρέπεται η μικροσκοπική εξέταση των σπίλων με μεγέθυνση 20-70X και την αυτόματη εστίαση για όλα τα επίπεδα μεγέθυνσης. Μετά την επισήμανση των βλαβών στην κλινική εικόνα, το λογισμικό καθοδηγεί σε όλες τις θέσεις, έτσι ώστε η λήψη των εικόνων των ελιών να γίνεται με τη μέγιστη ταχύτητα. Ακόμα και εάν ο ασθενής έχει πολλές ελιές δεν χάνεται καμία, επειδή πάντα υπάρχει η πανοραμική εικόνα με τον αριθμό της ελιάς καθώς και η τελευταία μικροσκοπική εικόνα δίπλα στην πραγματική εικόνα.

 

Σύγκριση εικόνων με το SmartZoom

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την ανίχνευση ελιών που έχουν αλλάξει είναι η περιοδική σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών κατά την έναρξη και κατά την παρακολούθηση. Το FotoFinder SmartZoom επιτρέπει την παράλληλη μεγέθυνση και κύλιση και στις δύο φωτογραφίες.

Με το λογισμικό μπορούμε να μετρήσουμε επιφάνειες και αποστάσεις. Εκτός αυτού, μπορούμε να εκτυπώσουμε τις αναφορές μας από το dermoscope dynamic με πανοραμικές και αντίστοιχες δερματοσκοπικές εικόνες κορυφαίας ποιότητας. Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε τις αναφορές ως αρχείο PDF ή να τις γράψουμε σε CD, ώστε να σας το παραδώσουμε και να το έχετε στην κατοχή σας, για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση.

Το Moleanalyzer μπορεί να οριοθετήσει τα άκρα της βλάβης με όσο το δυνατόν σαφέστερο τρόπο. Το πρόγραμμα ορίζει τη μεγαλύτερη διάμετρο και τη μεγαλύτερη διάμετρο σε γωνία 90ºC, καθώς και τον άξονα συμμετρίας. Επίσης, υπολογίζει το εμβαδό και την περίμετρο της βλάβης. Επίσης αξιολογούνται τα δομικά χαρακτηριστικά και τα χρώματα της βλάβης. Εδώ αναλύονται οι 256 διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε χρώματος. Επίσης αξιολογείται η συμμετρία της βλάβης, καθώς και η εντροπία της («διέγερση εντός της βλάβης») και οι διαφορετικές περιοχές στις οποίες χωρίζεται.

Επικοινωνήστε μαζί μας


   2651038040
        6907901180
   28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
   info@dermatologia.com.gr

Newsletter


Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και
νεες δραστηριότητες.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Translate »