Βιοψία τριχωτού


Με τη βιοψία τριχωτού λαμβάνεται δείγμα του τριχωτού δέρματος της κεφαλής μαζί με τριχοθύλακες (τρίχες). Το δείγμα αυτό θα αναλυθεί περαιτέρω στο μικροσκόπιο, ώστε να μας δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του τριχωτού μας.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζεται ότι:

  • Η διαδικασία είναι σύντομη (15΄)
  • Γίνεται τοπική αναισθησία. Ανώδυνη επομένως διαδικασία.
  • Δε μένει κενό, καθώς τοποθετείται ειδικό νήμα συρραφής.
  • Συνήθως δε χρειάζεται ειδική προετοιμασία πλην από λούσιμο.

Γιατί θα χρειαστεί να κάνω βιοψία τριχωτού;

Με την εξέλιξη της επιστήμης της Δερματολογίας και τον σύγρονο επιστημονικό εξοπλισμό που διαθέτουμε, πλέον η διαδικασία λήψης βιοψίας τριχωτού γίνεται όλο και πιο σπάνια. Η διάγνωση των παθήσεων τριχωτού με τη χρήση Τριχοσκόπησης & Ψηφιακού Τριχοριχογράμματος (τεχνικές που εφαρμόζει η Δρ Έφη Π.Μάρκου) ουσιαστικά έχει σχεδόν αντικαταστήσει τη λήψη βιοψίας.

 Σε μερικές όμως ειδικές περιπτώσεις ουλωτικών κυρίως αλωπεκιών, κρίνεται σκόπιμη η λήψη βιοψίας τριχωτού.

Γιατί σε εμάς...

  • Στη Δερματολογική κλινική DERMA Ιωαννίνων σας παρέχουμε πλήρη, σαφή και υπεύθυνη πληροφόρηση ως προς τις θεραπείες, τα υλικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε.
  • Ξέρετε πού θα απευθυνθείτε στην αποθεραπεία, καθώς η πόρτα του DERMA Ιωαννίνων είναι ανοιχτή για τον επανέλεγχο.
  • Η κλινική μας είναι εξειδικευμένη στη Δερματοχειρουργική και στην Αισθητική Δερματολογία με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό F.D.A.|C.E. έγκρισης.
  • Λειτουργεί Χειρουργείο Ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με υγιεινή και ασφάλεια.
  • Είμαστε πιστοποιημένο Δερματολογικό Ιατρείο για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη - Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV). Η Δρ Έφη Π.Μάρκου δραστηριοποιείται ως εκπαιδεύτρια σε τεχνικές Αισθητικής Δερματολογίας στους συναδέλφους της.
  • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Κλινική και Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και νεες δραστηριότητες.