Διαθερμοπηξία


Διαθερμοπηξία ή αλλιώς Ηλεκτροκαυτηρίαση είναι η επεμβατική δερματολογική μικρο-χειρουργική τεχνική, που στηρίζεται στη χρήση ραδιοκυμάτων.  Στόχος είναι ο καυτηριασμός, η εξάχνωση, η ηλεκτροπηξία, η καταστροφή με τη χρήση ηλεκτρικών σπινθήρων των παθολογικών βλαβών του δέρματος. Η διαθερμοπηξία χρησιμοποιεί επίσης τα ραδιοκύματα για τομή των ιστών (θερμικό νυστέρι) και  για την ηλεκτρόλυση.

Ο Καυτηριασμός είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη, κλασική μέθοδος στην Ιατρική από πολλές Ιατρικές Ειδικότητες. Όπως κάθε μέθοδος, δεν αποτελεί πανάκια. Ότι μας φαίνεται διαφορετικό δεν πρέπει να καυτηριάζεται!

Στο Δερματολογικό μας Ιατρείο οι θεραπείες Διαθερμοπηξίας γίνονται με σύγχρονο εξοπλισμό Μονοπολικών και Διπολικών Ραδιοκυμάτων σε  σύγχρονο και άνετο Χειρουργείο. Οι θεραπείες εφαρμόζονται με χρήση κατάλληλης τοπικής αναισθησίας για μια άνετη εμπειρία.

Είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί κατάλληλη διάγνωση προτού γίνει η θεραπεία της Διαθερμοπηξίας!

Καλό είναι να γνωρίζεις...

Η διαθερμοπηξία δεν αποτελεί ενεδεδειγμένη μέθοδο για την αφαίρεση σπίλων (ελιών). Οι σπίλοι θα πρέπει να εξετάζονται ιστοπαθολογικά στο μικροσκόπιο, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα, δηλαδή εικόνα Μελανώματος.

Γιατί σε εμάς...

  • Στη Δερματολογική κλινική DERMA Ιωαννίνων σας παρέχουμε πλήρη, σαφή και υπεύθυνη πληροφόρηση ως προς τις θεραπείες, τα υλικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε.
  • Ξέρετε πού θα απευθυνθείτε στην αποθεραπεία, καθώς η πόρτα του DERMA Ιωαννίνων είναι ανοιχτή για τον επανέλεγχο.
  • Η κλινική μας είναι εξειδικευμένη στη Δερματοχειρουργική και στην Αισθητική Δερματολογία με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό F.D.A.|C.E. έγκρισης.
  • Λειτουργεί Χειρουργείο Ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με υγιεινή και ασφάλεια.
  • Είμαστε πιστοποιημένο Δερματολογικό Ιατρείο για την εκπαίδευση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων στην Ευρώπη - Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV). Η Δρ Έφη Π.Μάρκου δραστηριοποιείται ως εκπαιδεύτρια σε τεχνικές Αισθητικής Δερματολογίας στους συναδέλφους της.
  • Η Δρ Έφη Π.Μάρκου είναι εξειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική Φωτοβιολογία και τις LASER Εφαρμογές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Örebro University Hospital Σουηδίας και Dundee Ηospital Σκωτίας. Η γιατρός διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική, έχοντας λάβει κοσμοπολίτικη εκπαίδευση με πιστοποημένες εκπαιδεύσεις σε πολλές πόλεις: Όσλο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη Αμερικής, Λονδίνο, Μόναχο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βαρκελώνη,Σεντ Λούις Αμερικής, Μαδρίτη, Τουλούζη, Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Μπέργκεν, Μάλμε, Γκέτεμποργκ κτλ. Η πολύχρονη κλινική εμπειρία της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ Έφης Π. Μάρκου εγγυάται πως η Κλινική και Αισθητική Δερματολογία δε είναι μια αυτοδίδακτη πρακτική.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και νεες δραστηριότητες.