Κορονοϊός & φροντίδα χεριων!

Κορονοϊός & φροντίδα χεριων!

Με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής είμαστε δίπλα σας:

6907901180 (viber • Skype • messenger• Instagram: derma_ioannina)
www.dermatologia.com.grinfo@dermatologia.com.gr

Αυτές τις ημέρες όλοι μας πλένουμε, απολυμαίνουμε τα χέρια μας συχνότερα. Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας και αυξημένης ατομικής υγιεινής επιβαρύνουν τα χέρια μας. Η επιδερμίδας μας αποτελείται απο στιβάδες κυττάρων – των κερατινοκυττάρων στο εξωτερικό της στρώμα, σε συμπαγή διάταξη ώστε να συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό και να αποτρέπουν την εισβολή μικροοργανισμών και ερεθιστικών ουσιών στο εξωτερικό. Ο φραγμός αυτός διαταράσσεται σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως το συχνό πλύσιμο με σαπούνια και απολυμμαντικά (ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής). Όσοι εχουν μια ευαισθησία στην εκδήλωση εκζέματος (ατοπική δερματίτιδα), εκδηλώνουν πιο έντονα συμπτώματα με σκασμένα χέρια, ρωγμές, ξηροδερμία, κνησμό και ερύθημα, δηλαδή μια κατάσταση φλεγμονής – εκζέματος.

Τα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά, που πρέπει να χρησιμοποιούμε συχνά αυτή την περίοδο, επηρεάζουν τα λιπίδια του δερματικού φραγμού δραστικά και τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι και ανάλογα με την ανοχή του δέρματός τους θα εκδηλώσουν ερεθιστική δερματίτιδα διαφορετικής βαρύτητας με την πολύ συχνή χρήση αντισηπτικών. Λίγοι είναι οι ασθενείς που θα νοσήσουν από Αλλεργική Δερματότιδα εξ Επαφής, καθώς ο μηχανισμός δράσης είναι κυρίως ερεθιστικός.

Τι μπορούμε να κάνουμε...
Είναι βασικό να κάνουμε συχνή χρήση μια κατάλληλης ενυδατικής κρέμας, κατά προτίμηση χωρίς άρωμα και με πλούσια σύνθεση (αλοιφή, baume, ointment).
Τα γάντια μας προστατεύουν διπλά: από τους ιούς και την ξηροδερμία! Ιδίως στο πλύσιμο ρούχων και πιάτων είναι βασικό να φοράμε γάντια.
Επιλέξτε αντισηπτικό χωρίς άρωμα, με αιθανόλη καθώς το οινόπνευμα είναι λιγότερο ερεθιστικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και νεες δραστηριότητες.