Ουλές & σημάδια


Οι ουλές οφείλονται σε ατελή επούλωση ή σε διαταραχή των μηχανισμών επούλωσης τους δέρματος. Οι ουλές ταξινομούνται σε ατροφικές, μετεγκαυματικές-ρικνωτικές, υπερτροφικές, χηλοειδή, ενώ ειδική κατηγορία αποτελούν οι ουλές ακμής. Η μη έγκαιρη και κατάλληλη αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής οδηγεί σε ουλές, Οι υπερτροφικές ουλές είναι συχνά δύσμορφες, ωστόσο δεν υπερβαίνουν τα όρια της αρχικής βλάβης π.χ. χειρουργικής τομής. Τα χηλοειδή είναι έντονα δύσμορφες ουλές, οι οποίες ξεχειλίζουν από τα όρια της αρχικής βλάβης π.χ. δερματοστιξίας (τατουάζ), χειρουργικής τομής.

 

Ήξερες ότι...

 • Η εγκαίρη αντιμετώπιση των ουλών οδηγεί σε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Μια ουλή μετά από π.χ. χειρουργείο δεν επουλώνει το ίδιο καλά σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους σε σύγκριση με νεότερους.

 

Οι θεραπευτικές επιλογές διαφέρουν βάσει του τύπου και μεγέθους της ουλής, της θέσης εντόπισης, της συνολικής υγείας του ασθενούς. Η Δρ Έφη Π.Μάρκου διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στη Δερματοχειρουργική αποκατάσταση ουλών & στις LASERθεραπείες ουλών.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ DERMA ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ:

 • Τοπική αγωγή με ειδικές γαληνικές κρέμες, χρήση τοπικών σκευασμάτων, χρήση φύλλων σιλικόνης και αναπλαστικών παραγόντων.
 • Ενδοβλαβική έγχυση φαρμάκων.
 • Κρυοχειρουργική υπερτροφικών ουλών.
 • Χημικά peelings: ανάλογα με την έκταση και τον τύπο των ουλών γίνεται εφαρμογή διαφορετικών συγκεντρώσεων στο υγιές και στο ατροφικό ή υπερτροφικό δέρμα που φέρει τις ουλές. Χρησιμοποιούνται από ήπια έως τα πλέον δυνατά χημικά peelings. Ο χρόνος επούλωσης εξαρτάται από την ισχύ του χημικού peeling, τον τύπο της ουλής, την ηλικία του ασθενούς κοκ.
 • Αντιμετώπιση με χρήση εξελιγμένων LASER: Ablative CO2, Erbium, Fractional CO2, IPL Lumenis, Pulse Dye Laser, Nd:YAG long pulse, Q-switch LASER μεμονωμένα ή σε συνδυαστική θεραπεία ταυτόχρονα σε 1 συνεδρία για βέλτιστη αποτελεσματικότητα με ταυτόχρονη δράση ενάντια στις δυσχρωμίες των ουλών, την ερυθρότητα, τα ατροφικά και υπερτροφικά τους στοιχεία.
 • Χειρουργική αποκατάσταση με προηγμένες τεχνικές εκτομής ουλών, υποσκαφή (subcision), μικρο-χειρουργική.
 • Σύστημα eMatrixRF: Πρόκειται για Fractional Ραδιοσυχνότητες υψηλής τεχνολογίας με F.D.A. έγκριση για δερματολογική χρήση. Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδους είναι η υψηλή αποτελεσματικότητα με τον ελάχιστο τραυματισμό της επιδερμίδας (fractionalmodule), ενώ όλη η ενέργεια εισχωρεί στο μεσόδερμα (χόριο). Η ενέργεια αυτή ``γεμίζει τις μπαταρίες`` των κουρασμένων ιστιοκυττάρων και επάγει τη διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου. Αποτέλεσμα της μεθόδου είναι η ταχεία επούλωση. Εφαρμόζεται όλο τον χρόνο σε κάθε φωτότυπο!
 • Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT
 • Φωτοθεραπεία μονοχρωματικού φωτός ή συνδυασμών χρωμάτων LED –τεχνολογία LowLevelLASERTherapy.: Το μπλε φως των LED σκοτώνει τα βακτηρίδια που προκαλούν την ακμή, το ιώδες και κόκκινοφως επάγει την επούλωση σε ατροφικές ουλές, το κίτρινο και πράσινο φως μειώνουν τη φλεγμονή στο δέρμα. Βελτιώνουν και την κλινική εικόνα της ακμής εντελώς ανώδυνα και χωρίς να προκαλέσουν κανέναν ερεθισμό στο δέρμα.
 • Χρήση Υαλουρονικού Οξέος για αποκατάσταση του διαβρωμένου δέρματος ως γέμισμα των ουλών (Fillers).

Συνδυασμός θεραπειών!

η εξατομίκευση αποτελεί την καλύτερη στρατηγική προσέγγιση για κάθε ουλή χωριστά ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να λάβετε τα τελευταία νέα, ειδικές εκδηλώσεις και νεες δραστηριότητες.